INTERNSHIP AT CHILLI

gepost op 07-06-2015

Hi,

Ik ben Marlies Verbeken en stel me graag even aan u voor. 

Als laatstejaarsstudente graphic design aan de Arteveldehogeschool liep ik 3 maanden stage bij het grafisch bureau Chilli. Het is de plek bij uitstek om een sterke identiteit te creëren voor je bedrijf of dienst. 
Hoe ik bij Chilli terecht kwam? Ik ging op zoek naar  een stageplaats in de regio Gent. Grafische bureaus zijn in Gent praktisch op elke straathoek terug te vinden. Maar de bureaus met een duidelijke visie en uitstraling, die vind je minder snel. Voor mij stak Chilli er met kop en schouders bovenuit. De unieke ligging, het kleine team en hun sterke website bevestigden mijn keuze meteen. 
Chilli is gepassioneerd door websites en logo’s worden er met veel liefde gemaakt. Het enthousiasme van dit dynamische team werkt zeer aanstekelijk, voor je het goed en wel beseft ga je helemaal mee in deze flow.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wat kunnen de klanten hier wel of niet verwachten? Chilli verwelkomt elke klant met een leuke babbel en een lekkere kop Nespresso koffie in hun schitterend bureau. Het team van Chilli werkt zeer doelgericht en stelt de klanten niet zomaar voor keuzes, maar werkt naar één sterk concept die ze steeds weten te presenteren op een verbluffend sterke manier.  Chilli wil de klant op een positieve manier verrassen met een concept. Deze manier van werken wordt enorm geapprecieerd door de klant en werkt zeer effectief.

Door de vlotte communicatie en samenwerking kan Chilli stipte deadlines voorzien. De kwaliteit wordt doorgetrokken naar de verwerking van hun huisstijlen. Geen deja vu gevoel! Elke huisstijl wordt uniek ontworpen en de uitwerking ervan is subliem. Chilli deinst niet terug voor het gebruiken van speciale druktechnische afwerkingen en materiaalkeuzes. Je kan het zo gek niet bedenken.

The internship part

Als stagiaire stapte ik het leven van Chilli in, een avontuur waar ik direct in meegenomen werd. Ik had het gevoel dat ik een bepaalde verantwoordelijkheid kreeg. Ik betekende echt iets binnen het bedrijf. Er was tijd om op mijn eigen tempo mijn skills verder te ontplooien. Er wordt hier absoluut geen druk op je prestaties gelegd, geen onmogelijke deadlines, ... 

Ik kreeg er voldoende kansen om mij te kunnen bewijzen en mijn capaciteiten verder te ontplooien. Ik heb hier heel wat skills kunnen bijwerken en ontdekken zoals het ontwerp van  logo's, huisstijlen, websites, beursstanden… Ik werkte telkens alleen en zelfstandig aan een project en kreeg achteraf interne feedback. Indien het ontwerp werd goedgekeurd ging ik over naar de presentatie. Chilli vind het fijn om de klant te verwennen met een ontwerp dat meteen mooi geprint is en in een omslag kan afgegeven worden. Wie krijgt nu niet graag cadeautjes?!

The A-team

Het Chilli team ... ik vrees dat het bestoefen ook in dit onderdeel aan bod zal komen. Er valt nu eenmaal weinig op te merken aan dit bureau. Gedreven zoals ze zijn, komen ze in de ochtend vol goede moed aan op het bureau. In alle stilte wordt hier gewerkt aan allerlei projecten. Intern overleg vormt de basis van de juiste beslissingen en knopen die moeten doorgehakt worden. Tijdens de middagpauze sluipt iedereen naar de grote tafel waar ze samen eten. De stilte maakt plaats voor een goede en gezellige babbel. Het goedlachse team keuvelt over de alledaagse dingen, en ohja vergeet ook zeker de (dubbelzinnige) mopjes niet. Na het eten kruipt iedereen terug in zijn werkcocon om het werk verder te zetten. Wat me verder nog opgevallen was, is dat ze hier geen nine to five ingesteldheid hebben.  De klant moet en zal het werk liefst nog voor de deadline ontvangen.

Tot slot wil ik dit alles besluiten met een wel zeer bijpassende quote :

“ Make it simple, but significant “ 

Bedankt aan het volledige Chilli team voor deze onvergetelijke ervaring!

terug naar overzicht.